Ciekawostki
Jajko Kolumba – okre艣lenie prostego rozwi膮zania pozornie trudnego zagadnienia, wzi臋艂o si臋 ono z historii przypisywanej Krzysztofowi Kolumbowi, kt贸ry mia艂 rzekomo rozwi膮za膰 zagadk臋, jak ustawi膰 jajko w ...
Jajka zapiekane
Strona g艂贸wna » Przepisy kulinarne » Jajka zapiekane
Strona g艂贸wna » Przepisy kulinarne » Jajka zapiekane
Sk艂adniki:
- 6 jajek
- 100 g bia艂ej kie艂basy
- 3 艂y偶ki mas艂a
- 2 艂y偶ki startego chrzanu
- 2 艂y偶ki posiekanej natki pietruszki
- 偶贸艂tko
- bu艂ka tarta
- 1 艂y偶ka oleju
- s贸l
- pieprz
Spos贸b przyrz膮dzania:
Jajka ugotowa膰 na twardo, przeci膮膰 wzd艂u偶 ostrym no偶em. Wyj膮膰 bia艂ka i
偶贸艂tka. Pokrojon膮 kie艂bas臋 i jajka zemle膰. Utrze膰 z mas艂em, chrzanem,
natk膮, sol膮, 偶贸艂tkiem. Skorupki nadzia膰 farszem, posypa膰 bu艂k膮 tart膮.
Na patelni rozgrza膰 olej, u艂o偶y膰 po艂贸wki jajek farszem do do艂u i
usma偶y膰.
| Do g贸ry   | Strona g艂贸wna   |