o firmie
oferta
przepisy kulinarne
galeria
kontakt
strona g丑wna
Ciekawostki
Jajko Kolumba – okre艣lenie prostego rozwi膮zania pozornie trudnego zagadnienia, wzi臋艂o si臋 ono z historii przypisywanej Krzysztofowi Kolumbowi, kt贸ry mia艂 rzekomo rozwi膮za膰 zagadk臋, jak ustawi膰 jajko w ...
Jajka zapiekane
Strona g艂贸wna » Przepisy kulinarne » Jajka zapiekane

Sk艂adniki:

  • 6 jajek
  • 100 g bia艂ej kie艂basy
  • 3 艂y偶ki mas艂a
  • 2 艂y偶ki startego chrzanu
  • 2 艂y偶ki posiekanej natki pietruszki
  • 偶贸艂tko
  • bu艂ka tarta
  • 1 艂y偶ka oleju
  • s贸l
  • pieprz

Spos贸b przyrz膮dzania:
Jajka ugotowa膰 na twardo, przeci膮膰 wzd艂u偶 ostrym no偶em. Wyj膮膰 bia艂ka i 偶贸艂tka. Pokrojon膮 kie艂bas臋 i jajka zemle膰. Utrze膰 z mas艂em, chrzanem, natk膮, sol膮, 偶贸艂tkiem. Skorupki nadzia膰 farszem, posypa膰 bu艂k膮 tart膮. Na patelni rozgrza膰 olej, u艂o偶y膰 po艂贸wki jajek farszem do do艂u i usma偶y膰.


o firmie     oferta     przepisy kulinarne     galeria     kontakt     strona g贸wwna